woensdag 10 december 2014

Ella Leyers wint Strijd ter titanen in de finale van 'Twee tot de Zesde Macht'

 
Ella Leyers wint Strijd ter titanen in de finale van 'Twee tot de Zesde Macht'

Op zondag 7 december is het tijd voor de apotheose van 'Twee tot de Zesde Macht' op Eén. In de finale spelen de bekende leden van de zesde macht voor één keer niet met maar tégen elkaar.

Ella Leyers, Jeroen Meus, Tom Waes, Maaike Cafmeyer, Jani Kazaltzis en Regi nemen het tegen elkaar op in een spannende strijd voor het goede doel. Wie volgt Maaike Cafmeyer op als hoogste macht? En wie haalt het prijzengeld binnen voor Kom op tegen kanker?

De zes BV's (Maaike Cafmeyer, Tom Waes, Jeroen Meus, Ella Leyers, Regi Penxten en Jani Kazaltzis) spelen tegen elkaar.

Het bedrag dat de bekende Vlamingen bij elkaar sprokkelden in dit derde seizoen schenken ze aan Kom op tegen Kanker. De winnaar van de finale krijgt van de overige vijf leden van de zesde macht een persoonlijke verrassing als overwinnaarscadeau. Radiopresentatrice Linde Merckpoel en actrice Maaike Cafmeyer zijn de winnaars van de eerste twee seizoenen.

Twee tot de zesde macht (ook vaak als 26 geschreven) is een Vlaamse televisiequiz van en met Bart De Pauw die te zien is op Eén.

Het eerste seizoen werd op zondagavond uitgezonden van 21 oktober 2012 tot en met 27 januari 2013. Het tweede seizoen werd tevens op zondagavond uitgezonden van 8 september 2013 tot en met 1 december 2013. Ook het derde seizoen wordt uitgezonden op zondagavond tussen 7 september 2014 en 7 december 2014.

In dit programma nemen drie teams van twee spelers het tegen elkaar op: twee ploegen van onbekende Vlamingen en een bekend duo. Dat bekende duo bestaat afwisselend uit Tom Waes, Helmut Lotti, Jeroen Meus, Linde Merckpoel, Maaike Cafmeyer en Henk Rijckaert.
 
Naast kennis is associatief denken, snel reageren en goed op elkaar ingespeeld zijn belangrijk. Als een onbekend duo wint, krijgt het 10.000 euro mee naar huis. Als het bekende duo wint, komt het geld in een pot terecht. Dit geld (40.000 euro) wordt in de laatste aflevering voor het goede doel verdeeld. In het tweede seizoen vielen Lotti, Merckpoel en Rijckaert weg en werden vervangen door Annelien Coorevits, David Galle en Gunther Schepens. In seizoen drie werden Coorevits, Galle en Schepens dan weer vervangen door Jani Kazaltzis, Ella Leyers en Regi Penxten.

Scorebord BV's

Hieronder volgt een lijst van klasseringen van alle deelnemende BV's tijdens de finale. Personen in het grijs vermeld doen niet meer mee.
 
Nr.     BV     1ste     2de     HF     Laatste     Totaal
1     Maaike Cafmeyer     1     1     1     -     3
2     Ella Leyers     1     -     -     -     1
2     Linde Merckpoel     1     -     -     -     1
4     Tom Waes     -     1     2     -     3
5     Gunther Schepens     -     1     -     -     1
6     Jeroen Meus     -     -     2     1     3
7     Henk Rijckaert     -     -     1     -     1
8     Annelien Coorevits     -     -     -     1     1
8     David Galle     -     -     -     1     1
8     Jani Kazaltzis     -     -     -     1     1
8     Helmut Lotti     -     -     -     1     1
8     Regi Penxten     -     -     -     1     1