zondag 20 oktober 2013

Ella Leyers als Saartje Dubois in F.C. De Kampioenen


Ella Leyers als Saartje Dubois in F.C. De Kampioenen


Saartje Dubois (Ella Leyers foto) is de kleindochter van 'tante Madeleine'. Ze heeft een grote mond maar een klein hartje. Billie doet dan ook alles voor haar. Doortje vindt dat Saartje een slechte invloed heeft op haar zoon omdat ze Billie in contact brengt met verboden vruchten.


F.C. De Kampioenen was een komische Vlaamse televisieserie die de belevenissen van een vriendengroep volgde waaronder de spelers, trainer en voorzitter van een slecht presterende café-voetbalploeg (F.C. De Kampioenen) en hun gezinnen.

De serie startte in 1990, en met z'n 273 afleveringen en 21 seizoenen was het de langstlopende en succesvolste serie die de Vlaamse openbare omroep ooit geproduceerd heeft. Het moet enkel De kotmadam (VTM) met 320 afleveringen uit 22 seizoenen laten voorgaan als langstlopende komische serie in de Belgische tv-geschiedenis.

Op 16 juni 2009 kondigde de VRT aan dat de serie wordt stopgezet in de lente van 2011. Op woensdag 15 december 2010 werd rond 17 uur de laatste scène opgenomen. De laatste woorden kwamen van Balthazar Boma: "Tournée générale, mijn gedacht!". Op zaterdag 8 januari 2011 werden de allerlaatste afleveringen van reeks 21 en tevens van de serie ingelachen in het Amerikaans Theater in Brussel.

De laatste aflevering werd uitgezonden op zaterdag 26 februari 2011. Er waren dan 21 seizoenen verschenen, van telkens 13 afleveringen.

Na de afgevoerde bioscoopfilm, werd er in september 2011 bekend dat er opnieuw plannen zijn voor een bioscoopfilm. Het is een nieuw verhaal dat aansluit bij datgene waar de reeks voor staat: entertainment voor de hele familie. Alle acteurs van de serie zouden meespelen in de film, maar helaas geen Ella Leyers als Saartje Dubois. Voor de productie is er nog een lange weg te gaan. In januari 2012 doken opnieuw berichten op over een film waarvoor script en financiering al rond zijn. Eind januari 2013 is bevestigd dat de film er effectief in december 2013 komt, de opnames zijn gestart in april en eindigen in juni.

Saartje Dubois was een personage uit de televisiereeks F.C. De Kampioenen. Saartje werd gespeeld door Ella Leyers. Zij was een vast gastpersonage tussen 2003 en 2006.

Saartje Dubois is de kleindochter van Jerôme Dubois en Madeleine De Backer. Haar oudtante is Pascale en Bieke Crucke is haar achternicht. Ze was een tijdlang de vriendin van Billie, tegen de zin van Doortje, omdat Ella Leyers als Saartje Dubois nogal vrij in de mond en seks was.

Ella Leyers als Saartje Dubois hielp soms in het café bij Pascale. In reeks 17 was ze nog in 1 aflevering te zien, maar vanaf reeks 18 verdween ze uit de serie.
Uiterlijke kenmerken Ella Leyers als Saartje Dubois

    Blond haar (in het begin rood en daarna zwart)
    Bruine ogen

Actrice Ella Leyers, bij ons uiteraard bekend als Saartje Dubois in FC De Kampioenen, viert op 31 augustus 1988 haar verjaardag. Detail: Niels Destadsbader vierde enkele dagen geleden ook zijn 22ste verjaardag. We wensen Ella een leuke verjaardag toe!

Ella is de dochter van Jan Leyers en is vooral bekend als Saartje Dubois in FC De Kampioenen. Maar ook in andere Vlaamse televisieseries was ze al te zien. Ondermeer in Recht op recht, Aspe Witse en Halleluja. Ze heeft nog drie zussen: Dorien, Billie en Olga. Samen met haar zus Dorien deed ze mee aan de reeks Beste vrienden op de VRT.

Onlangs stond de heruitzending van de huwelijksaflevering van Marc en Bieke op het programma bij Eén. De voorbije dagen kon u tijdens de vorige afleveringen al de voorbereidingen volgen. De aflevering, die u vanavond te zien krijgt omstreeks 20u05, werd in 2007 gekroond tot beste aflevering van de serie tijdens de verkiezing Kampioen der Kampioenen.

Korte inhoud
De mannen zitten op de morgen van het huwelijk nog in de gevangenis. Het wordt een grote opdracht voor de Kampioenen om Marc op tijd toonbaar te krijgen om voor het altaar te verschijnen. Fernand probeert op alle manieren om toch maar op het feest uitgenodigd te worden. Het lukt hem... bijna.

Gastacteurs zijn Rob Teuwen, Ella Leyers, Stef Van Litsenborgh, Michel de Warzee, Leah Thys, Lea Couzin, Alex Cassiers, Guido De Craene, Hugo Danckaert en Tuur De Weert.

Saartje Dubois (gespeeld door: Ella Leyers)

Saartje werkte tot kort in het café van de kampioenen om Pascale wat te helpen. Ze was ook een hele tijd het liefje van Billie en hadden een seksuele relatie, zeer tegen de zin van Doortje in, maar sinds een tijd geleden zijn ze dus géén koppel meer. Saartje is nu verdwenen uit de serie. Ze is de kleindochter van Madeleine, de zus van Pascale.

F.C. De Kampioenen aflevering Rock a Billie

Billie heeft voor zijn verjaardag een gitaar gekregen en heeft een bandje opgericht met sexy zangeres Saartje. Boma wordt hun manager. Wanneer ze voor school een BV moeten interviewen, nodigt Billie Jan Leyers uit. Boma wil van de gelegenheid gebruik maken om professioneel advies te vragen. De dames zijn in alle staten door het nakende bezoek... Opvallend feit in deze aflevering was een scene in het cafe waarin vader en dochter, Jan Leyers en Ella Leyers, samen acteren aan de toog.

Jan Leyers
Jan Anna August Leyers (Wilrijk, 6 mei 1958) is een Belgisch muzikant en televisiemaker. Hij woont in Hove.

In 1986 ontmoette hij Paul Michiels; het duo besloot te gaan samenwerken en werd later bekend onder de naam Soulsister. In 1988 haalde de groep een grote hit met het nummer The Way To Your Heart. In 1994 kwam het laatste album van Soulsister uit. Naast verschillende muzikale projecten legde Leyers zich daarna ook meer toe op het maken en presenteren van televisieprogramma's. In 1996 richtte hij My Velma op met Flip Kowlier en Joost Van Den Broeck. Deze nieuwe groep genoot enig succes met hun twee eerste singles. In 1998 volgde hun eerste (en enige) album Exposed. Op 1 maart 2008 gaf Soulsister een groots reünie-concert in het Antwerps Sportpaleis.

Jan is getrouwd met actrice Anne Meunier (o.a. bekend uit 16+) en samen hebben ze 4 dochters: Dorien Leyers, Ella Leyers, Billie en Olga.

In april 2008 werd aangekondigd dat er een langspeelfilm komt van F.C. De Kampioenen. De film had in het najaar van 2009 in de zalen te zien moeten zijn. Dat zou dan naar de aanleiding van de twintigste verjaardag van de reeks geweest zijn. Jan Matthys werd regisseur en het scenario was oorspronkelijk van An Swartenbroekx en Guido De Craene, later schreef Koen Vermeiren een nieuw scenario. Maar op 1 april 2009, kondigde de VRT aan dat de langspeelfilm geschrapt werd, omdat "sommige acteurs zich niet in de tekst kunnen vinden", aldus de VRT.

Op 8 september 2011 waren er opnieuw plannen voor een bioscoopfilm. Deze keer staan alle acteurs achter het scenario. Alle acteurs uit de serie zouden weer meespelen, al was de productie nog lang niet rond. In 2012 werd een script geschreven, in december werd duidelijk dat VAF het project niet financieel ondersteunt. Toch werd in januari 2013 bevestigd door de VRT dat de film in december 2013 in de zalen komt. De opnames zijn op 28 april 2013 gestart en lopen tot eind juni 2013 in Zuid-Frankrijk en België. De film betekent het einde van De Kampioenen.

Doortje in bh en slipje te kijk gezet

De Kampioenen maken op 18 december 2013 hun langverwachte debuut op het witte doek. De fans die het lastig hebben om die lange rit van twee maanden uit te zweten, kunnen vanaf nu hun hart ophalen aan de trailer. Daaruit blijkt dat voor de grand finale van de successerie alle registers worden opengetrokken. Zo komt Carmen (Loes Van den Heuvel) voorbij in sexy lingerie en belandt ook Doortje (An Tuts) – schijnbaar tot haar eigen verbazing – half naakt in bh en slipje tussen een bonte menigte feestvierders.

In de film trekt de ploeg naar Zuid-Frankrijk om er een vriendschappelijke wedstrijd te spelen tegen Saint Tin-Tin, het elftal van Albert Tartuffe (Mike Verdrengh), een oude vriend van Balthazar Boma. Dat de prent tekent voor een hoop misverstanden staat al vast, en dat de kassa vlot zal rinkelen ook. Zelfs de herhalingen van FC De Kampioenen halen – bijna drie jaar nadat de reeks werd stopgezet – nog vlot meer dan een miljoen kijkers.

Preutse Doortje gaat helemaal los in trailer F.C. De Kampioenen (video)

Beste voetbalclub in ons land is nog steeds F.C. De Kampioenen, dat weten we al een tijdje. Dat ze een film gingen maken ook al. Dat Carmen en Doortje hun kleren uittrekken en Bieke op een ander kruipt, nog niet. Cool!
Naar het schijnt zijn alle slaappillen uitverkocht in de Vlaamse apothekers. Met meer dan een miljoen kijkers per aflevering worden Carmen, Markske & co met de vinger gewezen. De gemiddelde Vlaming kijkt de laatste weken zo reikhalzend uit naar de film van F.C. De Kampioenen dat slapen nauwelijks nog lukt.

En dit gaat nog door tot 18 december, als het grote filmdebuut van de sympathiekste ploeg van ons land een feit is. Of ze daarmee in de top 10 van beste Vlaamse films aller tijden terechtkomen, kan niemand voorspellen. Maar het zou wel een prachtprestatie zijn, wetende dat de makers het zonder subsidies moesten doen en enkele pionnen dreigden af te haken.

Daarnaast wisten we al dat DDT en Pico spijtig genoeg geen verschijning maken – laatstgenoemde had zichzelf maar weer eens even in een karreke gezopen en met datzelfde karreke op een ander karreke gezeten. Sporticonen Frank De Bleeckere en Johan Museeuw mochten dan weer wel aantreden. Uit de trailer blijkt dat de in grappen doordrenkte amateurvoetbalfilm wél de moeite is om naar uit te kijken, dus dan doen wij maar al te graag mee. Olee!

Reeds in haar tienerjaren verwierf Ella Leyers bekendheid door de vertolking van Saartje Dubois in de populaire sitcom F.C. De Kampioenen. Ze verliet de reeks in 2006 om kort daarop naar de Verenigde Staten te verhuizen en een theateropleiding te gaan volgen aan The American Academy of Dramatic Arts in Brooklyn.

Anno 2012 is Ella Leyers teruggekeerd naar Vlaanderen en vooral sinds 2013 is ze druk aan de slag, met onder meer een hoofdrol als Judith Vermeersch in de televisiereeks Binnenstebuiten en een terugkerende rol als Eva Vandenbergh in Zuidflank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten