dinsdag 4 maart 2014

Ella Leyers in film Halfweg


Ella Leyers in film Halfweg

Geoffrey Enthoven heeft zijn moeilijkste film gemaakt: een opvolger voor het instant succes Hasta la vista. Gelukkig kan hij voor Halfweg rekenen op een indrukwekkende cast met Ella Leyers.


Twee mannen en een huis


De opvallendste naam in de cast is ongetwijfeld die van Ella Leyers. Voor haar rol nodigde Enthoven alle actrices "van een bepaalde leeftijd uit van wie hij vond dat ze bronstig, sexy en heel mooi waren."

Dat vertelde hij aan Cobra.be, toen zij begin juli een bezoek brachten aan de set. Een interessante ervaring, vond hij. En wat Ella Leyers tijdens die auditie liet zien, daarvan waren hij en Koen De Graeve helemaal van de kaart, Ella is hot!

Koen De Graeve speelt een van de hoofdrollen, hij moest niet lang nadenken om 'ja' te zeggen, Jurgen Delnaet de andere. Geoffrey Enthoven wou al heel lang met Jurgen samenwerken, maar telkens kwam er iets tussen. Voor 'Halfweg' lukte het gelukkig wel.

En er is nog een derde hoofdpersonage: Villa Carpentier, een prachtig huis van Victor Horta in Ronse, waar de hele film werd opgenomen.

Koen De Graeve is de gladde en overspelige architect Stef, die in zijn scheiding zit. Hij heeft zijn vrouw (Veerle Baetens) bedrogen met een rondborstige collega (Ella Leyers, die dus sexy genoeg moest wezen om geloofwaardig te zijn). Hij verhuist naar een prachtig huis, Villa Carpentier, dat hij voor veel te weinig geld op de kop heeft kunnen tikken, om er tot rust te komen.

Helaas. Die rust wordt wreed verstoord door de vorige eigenaar, Theo (Jurgen Delnaet), die te pas en vooral te onpas opduikt. Hij is al twee jaar dood (hij pleegde zelfmoord in zijn badkuip), maar weet dat zelf nog niet. Stef is de enige die hem kan zien en horen. En dat leidt tot allerlei ongemakkelijke confrontaties.

Later duiken nog andere vreemde personages op: de dochter van Theo (Evelien Bosmans) en haar vriendje (Gilles De Schryver). Maar dat brengt de rust niet meteen weer.

 In zijn nieuwe langspeelfilm 'Halfweg' gaat Geoffrey Enthoven de bovennatuurlijke toer op. Een geest (de rol van Jürgen Delnaet) plaagt de nieuwe bewoners van het huis waar hijzelf twee jaar voordien om het leven kwam.

‘Halfweg’ – van Geoffrey Enthoven met Koen De Graeve, Jurgen Delnaet, Evelien Bosmans, Veerle Baetens, Ella Leyers, Gilles De Schryver, Herwig Ilegems, Tom Audenaert, Günther Lesage, Jos Verbist

Ziehier weer één klasse films waarin de Vlaamse filmerij zich de laatste jaren lijkt te specialiseren, kijk maar naar ‘Rundskop’ en ‘The Broken Circle Breakdown’.

Koen De Graeve speelt een blaaskakerige architect die in zijn pas verworven majestueuze art-deco­villa in de clinch gaat met de geest van de vorige eigenaar (Jurgen Delnaet), terwijl hij vreemdgaat met Ella Leyers.

Een opvallende scene in de film is het moment dat Ella Leyers in een miniscule roze string en BH door het beeld begon te huppelen, tetten!

Klopgeestfilm met Ella Leyers 'Halfweg' in première

In Gent is 'Halfweg' in première gegaan, een nieuwe Vlaamse film met acteurs Koen De Graeve, Ella Leyers en Veerle Baetens. De film gaat over klopgeesten: als het personage van Koen De Graeve een huis koopt, blijkt de vorige eigenaar daar nog rond te zwerven.

Video: Achter de schermen van 'Halfweg'
'Halfweg', de nieuwe film van 'Hasta la Vista'-regisseur Geoffrey Enthoven, komt op 26 februari 2014 in de zalen. In de film, over een man die na een echtscheiding zijn leven opnieuw probeert op te nemen, spelen Koen De Graeve en Jurgen Delnaet de hoofdrollen. Ook Tom Audenaert, Ella Leyers en Herwig Ilegems zijn in 'Halfweg' te zien. Hier in dit filmpje krijgt u alvast een voorsmaakje met de making of.


Ook Veerle Baetens en Ella Leyers in nieuwe film Geoffrey 'Hasta La Vista' Enthoven

 De makers van 'Hasta la Vista' (regisseur Geoffrey Enthoven, producent Mariano Vanhoof en scenarist Pierre De Clercq) starten met de opnames van hun nieuwe langspeelfim 'Halfweg'. Eerder was al bekend dat Koen De Graeve en Jurgen Delnaet het centrale duo uit de film vertolken.

Zij worden omringd door onder anderen Evelien Bosmans ('Groenten uit Balen', 'Marina'), Gilles De Schryver ('Code 37', 'Hasta La Vista'), Veerle Baetens ('Code 37', 'The Broken Circle Breakdown', 'Het Vonnis') en Ella Leyers ('FC De Kampioenen', 'Het Vonnis'). Andere rollen zijn weggelegd voor Tom Audenaert ('Hasta La Vista'), Günther Lesage ('Aspe', 'Wat Als ?'), Tiny Bertels ('Groenten uit Balen'), Jos Verbist ('Quiz Me Quick') en Herwig Ilegems ('Van Vlees en Bloed').

De regie is in handen van Geoffrey Enthoven. Het wordt zijn zesde langspeelfilm na 'Les Enfants de l'Amour' (2001), 'Vidange Perdue' (2006), 'Happy Together' (2007), 'Meisjes' (2009) en het nationaal en internationaal geprezen 'Hasta La Vista' (2011).

Er zal 23 dagen voornamelijk gedraaid worden in Ronse, meer bepaald in en rond 'Villa Carpentier' of het 'Horta-huis' in de volksmond. Dit uniek landhuis werd door de Belgische architect Victor Horta ontworpen in 1899. Dat Victor Horta zowel de architectuur, als het interieur en het park tekende maar ook dat dit landhuis het enige domein in Vlaanderen is dat ontworpen werd door Horta, dragen bij tot de exclusiviteit van dit vastgoed. Het is dan ook héél uitzonderlijk dat de filmcrew er zijn intrek kan nemen.

Het verhaal van 'Halfweg': Stef zit midden in een scheiding en betrekt een magnifiek huis dat hij flink onder de prijs heeft kunnen kopen. Daar wil hij in alle rust de zaken op een rij zetten. Maar al op zijn eerste avond staat de vreemde Theo plots in zijn woonkamer, naakt, recht vanuit de douche. Theo beweert de rechtmatige bewoner van het huis te zijn. Theo probeert Stef buiten te pesten, maar die wil niet wijken. Tot Stef ontdekt dat Theo de vorige eigenaar is. En twee jaar geleden overleden.

'Halfweg' is een productie van Mariano Vanhoof van het Gentse productiehuis Fobic Films, in co-productie met Eén, en komt tot stand met de steun van onder meer het VAF/Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering. Pierre De Clercq ('Verlengd Weekend', 'Man Zkt Vrouw' en 'Hasta La Vista') schreef het scenario. De film wordt in het voorjaar van 2014 in de bioscopen verwacht.

Halfweg : een ontroerend sp(r)ookje

Stef, een scheefpoepende architect die op scheiden staat en net zijn ontslag gekregen heeft, koopt een nieuw huis, hopend op een nieuw begin.  Dit is zeer tegen de zin van het reeds huizende spook, Theo, die Stef liever terug zo snel mogelijk ziet afdruipen.

Wat lijkt op de synopsis van een Vlaamse, kolderieke versie van Paranormal Activity is zo veel meer en blijkt een pareltje, een tragikomisch relaas dat twee uren lang geen enkele keer verveelt, ontroert, en af en toe een spontane grijns en lach ontlokt.

Geoffrey Enthoven tekende o.a. reeds voor het geweldige Hasta La Vista en het ontroerende Vidange Perdue.  Met deze nieuwe prent demonstreert de regisseur werkelijk hoe je met een sobere filmstijl, enkele eenvoudige effecten en subtiele opbouw toch een bepaalde sfeer kunt scheppen.

Vanaf de eerste minuten worden we meegenomen op een sentimentele trip met de nodige knipogen, het woord galgenhumor came to mind, maar dit zou een beetje onrecht doen aan de eerlijke humor en subtiele, emotionele ondertoon die de hele film doordrenkt.

Zoals reeds gesteld : de film is veel meer dan een doorslagje, het is een huis dat staat, en intrigeert. 

De kennismaking tussen Stef en Theo, die aanvankelijk stroef, doch redelijk hilarisch verloopt, leidt uiteindelijk tot een onverwachte samenwerking. Op zoek naar gemoedsrust zoekt Stef naar een manier om voor Theo, en zijn dochter Julie, zekere verzoening te bewerkstelligen. 

Koen De Graeve (Stef), acteur op dreef, speelt zo spontaan en pretentieloos dat je haast vergeet dat hij acteert. Needless to say dat deze kerel ons nog in veel andere films en producties in de nabije toekomst omver zal blazen. Ravissant en frisse verschijning zijn dan weer termen die uitgevonden zijn om Evelien Bosmans (Julie) te typeren. In een simpele oogopslag en met slechts enkele woorden betovert deze meid en neemt ze je mee naar zwoele zomeravonden, flikflooiend in het gras, wachtend op een ondergaande, helrode zon, zoiets, maar nu dwalen we af van het verhaal.

Ook nooit zulk een vertederend spook in een film gezien als Jurgen Delnaet, de getormenteerde, maar sympathieke Theo die vanuit het hiernamaals op zoek is naar catharsis en absolutie (nadat zijn relatie met dochter Julie, voor hij zelfmoord pleegde, volledig vertroebelde). Allemaal topprestaties, ook de komieke interventies van Ella Leyers en Gilles De Schryver deden ons daags na de film nog steeds gniffelen. 

Zware thema’s zoals zelfmoord, echtelijk bedrog, scheiding, oprechte liefde, onverwerkte verledens en verlangens, het lijkt allemaal teveel en onoverkomelijk om in een begrijpelijk, leuk en onderhoudend plot te gieten, maar niets is minder waar.  Superlatieven zijn hier deze keer wel op hun plaats. Bepalende elementen zijn de bescheidenheid en authenticiteit (van zowel regisseur als acteurs) die van het hele opzet een voorstelling maken die niet zo snel vergeten zal worden.

Op zoek naar een leuke, eerlijke en onderhoudende film tijdens een druilerige avond volgende weken?  Reserveer nu je plaatsen want dit is een ontroerende, grappige, pretentieloze film om te koesteren.

Neen, wij zijn doorgaans geen fan van de Vlaamse film. Maar Halfweg, de nieuwe van Geoffrey – Hasta La Vista – Enthoven is wederom een sublieme uitzondering op die regel. Met dank aan een fantastische cast (onder andere Koen De Graeve, Jurgen Delnaet, Ella Leyers, Evelien Bosmans en de onvermoeibare Veerle Baetens) een fantastische setting (het Horta huis in Ronse, het droomhuis van die van ons…) en een verhaallijntje dat best wel creatief te noemen valt voor een Vlaamse cineast.

We volgen de egocentrische maar ambitieuze architect Stef die na betrapt te zijn geweest op scheefschaatsen met de sexy Ella Leyers niet enkel zijn vrouw ziet vertrekken maar ook zijn belangrijkste klanten en de invloedrijke schoonvader. Om zijn carrière terug op het spoor te krijgen betrekt hij voor een appel en een ei een leegstaande villa. De vorige eigenaar ruilde het tijdelijke voor het eeuwige zou later blijken. Of toch niet? Want Stef wordt te pas en ten onpas gestoord door Theo, de vorige eigenaar van het huis. In een heus kat en muisspelletje gaan de heren heel ver om de eigendom op te eisen.

Het verhaal leest heel vlot en misschien ook heel voorspelbaar, maar dat gaf vooral de acteurs de ruimte om straf uit de hoek te kunnen komen. Zo overtuigde de vandaag de dag alom tegenwoordige Ella Leyers als Rebecca (damned she is hot in pink bikini!!) het ambitieuze kutwijf die bijna naakt zonder kleren over lijken en piemels zou gaan om zich naar de top te werken. En ook Evelien Bosmans werd perfect gecast als 18-jarige gebroken meisje. Maar de meeste credits gaan uiteraard naar Koen De Graeve (stelde die man ons ooit al teleur op het witte doek?) en Jurgen Delnaet. Vooral deze laatste toont zijn veelzijdigheid als acteur door een typetje te berde te brengen die in weinig te vergelijken valt met Johnny Camione uit Aanrijding in Moscou, hij geeft zich helemaal bloot. Het is ook uit zijn monde dat we hét citaat van de film te horen krijgen: ‘sorry, ik ben per ongeluk in haar kut gevallen’…

Enthoven liet het ook niet wat spielerei toe te voegen aan de film. Zo zien we een flard uit Thuis waarin Frank Bomans zich uitspreekt over leven na de dood… en de pinten die in de loop van de film gedronken worden zijn van god moge weten welk merk… vermoedelijk een grapje van de cineast…

En dan is er nog die soundtrack. Met het sublieme ‘Lion’s Mouth (Daniel)’ van Balthazar als sublieme kers op de taart, zeker als je ‘t uit zo’n transistor radiootje hoort komen.

 'Ik heb Veerle Baetens twee keer bedrogen met Ella Leyers'

Wie de kop op de cover van P Magazine leest, weet deze week dat Koen De Graeve Veerle Baetens twee keer bedrogen heeft. En voor u zich dingen in het hoofd haalt: het was om professionele redenen.

In de film Halfweg speelt Koen De Graeve de hoofdrol en weet hij zich omringd door mooie Vlaamse vrouwen in lingerie en beha's als Evelien Bosmans, Veerle Baetens en Ella Leyers. 'Hoe meer mooie vrouwen op de set, hoe aangenamer de werkdagen', zegt Koen daarover in P Magazine. 'Het is trouwens al de tweede keer dat ik Veerle bedrieg. Ik deed het al eens in 'Zot van A' -toen ging ik vreemd met de kleuterjuf- en in Halfweg rijd ik een scheve schaats met een collega, gespeeld door Ella Leyers. Veerle speelde dus twee keer mijn ex-vrouw. Bij scheefpoepen trekt ze blijkbaar de grens'.

1 opmerking: