maandag 4 november 2013

Binnenstebuiten met Ella Leyers als Sociaal assistent Judith Vermeersch terug bij VTM


Binnenstebuiten met Ella Leyers als Sociaal assistent Judith Vermeersch terug bij VTM

Goed nieuws voor de fans van 'Binnenstebuiten' en Ella Leyers, de fictiereeks die tijdens de zomermaanden het reilen en zeilen in gezondheidscentrum De Korf volgde. Twee maanden nadat het eerste seizoen ten einde liep, staat het volgende al in de startblokken.

'Binnenstebuiten' keert vanaf 4 november 2013 namelijk terug in de vooravond, als opvolger van 'Echte Verhalen: De Kliniek'. Voor trouwe kijkers van het eerste seizoen een blij weerzien met de reeks, voor liefhebbers van fictie het ideale instapmoment.

Judith(Ella Leyers) neemt haar beste vriendin Delphine mee naar een moderne yoga sessie. Hoewel ze beiden hun mooiste sexy yogapakjes aandoen, loopt dit niet zoals gepland, zoals te zien is op onderstaande foto's en video. In tussentijd negeert Els in het filmpje de telefoontjes van Sander.


Seizoen twee van 'Binnenstebuiten' wordt geen kopie van het eerste. De scenaristen bogen zich de voorbije maanden over het uitdiepen van de persoonlijke verhaallijnen van de zorgverleners als Ella Leyers als Sociaal assistent Judith Vermeersch uit De Korf.

De cases die in het gezondheidscentrum aan bod komen, worden bovendien niet noodzakelijk aan het einde van de aflevering afgerond, maar kennen een vervolg doorheen de afleveringen.

An Rydant, netmanager VTM: 'We merkten dat 'Binnenstebuiten' positief onthaald werd door onze kijkers en dat ook de cast erg in de smaak viel. De thematiek staat dicht bij de mensen en de warme verhalen weten te boeien. De plaats die Binnenstebuiten in ons schema inneemt is echter anders dan deze zomer en daardoor gaan we wel een aantal aanpassingen doorvoeren. Zo focussen we bijvoorbeeld meer op de persoonlijke verhaallijnen van de zorgverleners uit De Korf.'

Ook de hoofdcast ziet er in het nieuwe 'Binnenstebuiten'-seizoen een beetje anders uit. Ella Leyers, Bert Cosemans en Yemi Oduwale blijven gestalte geven aan maatschappelijk assistente Judith, psycholoog Frederik en verpleger Tim. Het drietal maakt in de vijfde aflevering van 'Binnenstebuiten' kennis met Muriel Vervoort, een rol voor nieuwkomer Tine Laureyns.

De huisarts zal zich na enkele weken definitief in De Korf vestigen, ter vervanging van dokter Sara (Sara Vertongen). Zij wil haar leven een nieuwe wending geven in het buitenland. Of is er meer aan de hand met de arts? Ook seksuologe Els neemt noodgedwongen afscheid van De Korf. Actrice Lotte Pinoy duikt in de tweede reeks wel nog op met enkele guest appearances.

De zorgverleners uit De Korf blijven alleszins als team op zoek gaan naar de ware oorzaak van de problemen en klachten waarmee de buurtbewoners bij hen langskomen. Want in 'Binnenstebuiten' is en blijft niets wat het lijkt. En dat geldt ook voor de privélevens van de zorgverleners.

Zo besluit dokter Sara haar leven een drastische wending te geven, gaat Frederik noodgedwongen de confrontatie met zijn verleden aan, besluit Els van de nood een deugd te maken en van nul te herbeginnen, komt Judith(Ella Leyers) uit het buitenland terug met een verrassing van formaat en leidt een toevallige ontmoeting voor Tim tot een potentiële carrièreswitch.

Binnenstebuiten is een medische fictiereeks van VTM, die in de zomer van 2013 voor het eerst op het scherm kwam. De serie speelt zich voornamelijk af in een Antwerpse medische groepspraktijk en spitst zich iedere aflevering toe op een tweetal, meestal afzonderlijke verhalen, doorgaans rond patiënten.

Het eerste seizoen bestond uit 40 afleveringen en werd uitgezonden tijdens de zomer 2013, om zo acht weken lang in primetime de vaste soap Familie te vervangen. Vanaf november 2013 volgt al een tweede seizoen, dat zal worden uitgezonden in de vooravond en in grotere mate zal draaien rond het persoonlijke leven van de hoofdpersonages.


    Sara Vertongen - Huisdokter Sara Vroomans
    Bert Cosemans - Psycholoog Frederik Robrechts
    Lotte Pinoy - Seksuoloog Els Rombouts (seizoen 1)
    Tine Laureyns - Muriel Vervoort (seizoen 2)
    Ella Leyers - Sociaal assistent Judith Vermeersch
    Yemi Oduwale - Verpleger Tim De Rouck

Het verhaal speelt zich af in De Korf, een gezondheidscentrum dat werd opgericht door huisarts Sara Vroomans. Om een zo breed mogelijke dienst te kunnen bieden aan de patiënten die over de vloer komen, werkt Sara er onder meer samen met psycholoog Frederik Robrechts, tevens haar ex-man.

Judith Vermeersch(Ella Leyers) brengt haar tijd grotendeels door aan het onthaal, maar wordt ook door het team ingezet als sociaal assistente. Zij lijkt er een boontje op na te houden voor verpleger Tim De Rouck, die Sara geregeld assisteert en ook de medische huisbezoeken aflegt. Tot slot maakt ook seksuologe Els Rombouts deel uit van het team.

De serie is al sinds de start populair op sociale media, twitter en facebook. De kijkers genieten van het feelgood-aspect aan de reeks. De eerste aflevering haalde zo'n 500.000 live-kijkers. Reden voor VTM om enkele dagen na afloop van het eerste seizoen, al meteen de komst van een tweede reeks afleveringen aan te kondigen.


    De opnames van seizoen 1 startten op 29 maart en werden afgerond op 30 juli 2013.
    De opnames van seizoen 2 zullen begin september 2013 van start gaan.

Els probeert haar goede vriend en occasionele bedpartner Sander in bh duidelijk te maken dat ze niet openstaat voor een relatie. Sander wil echter meer en denkt dat Els voor haar gevoelens op de vlucht is. De 30-jarige Alexander De Boeck heeft last van bindingsangst. Hij ziet zijn vriendin erg graag, maar met haar trouwen schrikt hem af. Hij gaat te rade bij Els.

Judith(Ella Leyers) nodigt haar beste vriendin Delphine uit om samen naar een Bikram-yoga sessie te gaan, een moderne vorm van yoga die in sexy bikini in een verwarmde ruimte tot 40° Celsius wordt beoefend. Tijdens de eerste sessie vlucht Delphine in haar turnpakje naar buiten.

Goed nieuws dus voor de fans van Binnenstebuiten, de fictiereeks die tijdens de zomermaanden het reilen en zeilen in gezondheidscentrum De Korf volgde. Het naakte eerste seizoen mag dan wel net ten einde zijn, de makers werken al volop aan het vervolg. Binnenstebuiten keert dit najaar namelijk terug en wordt in november verwacht als opvolger van Echte Verhalen: De Kliniek.

Seizoen twee van Binnenstebuiten wordt geen kopie van het eerste. An Rydant, netmanager VTM: “We merkten dat Binnenstebuiten positief onthaald werd door onze kijkers en dat ook de cast erg in de smaak viel. De thematiek staat dicht bij de mensen en de warme verhalen weten te boeien.

De plaats die Binnenstebuiten in ons najaarsschema gaat innemen is echter anders dan deze zomer en daardoor gaan we wel een aantal aanpassingen doorvoeren. Zo focussen we bijvoorbeeld meer op de persoonlijke verhaallijnen van de zorgverleners uit De Korf die zich meer bloot geven.”

De opnames van de tweede Binnenstebuiten gaan eerstdaags al van start en dat heeft gevolgen voor Ella Leyers, die in de reeks maatschappelijk assistente Judith Vermeersch vertolkt. Het werk op de set is namelijk onmogelijk te combineren met haar deelname aan De Grote Sprong.

Ella Leyers heeft erg veel zin in de tweede Binnenstebuiten-reeks, maar hangt met spijt in het hart haar badpak en bikini aan de haak. “De trainingen die ik al gehad heb waren geweldig. Het is een prachtige sport maar fysiek ook erg zwaar voor je lichaam. De trainingen zijn zo intensief dat ze niet te combineren vallen met de opnames voor Binnenstebuiten II. Met spijt in het hart zet ik mijn deelname stop, maar ik kijk er alvast naar uit om terug in de huid van Judith te kruipen”, aldus Ella.

Ella Leyers zal in De Grote Sprong vervangen worden door Jess Donckers, die dit najaar ook bij 2BE te zien zal zijn in het gloednieuwe programma BEET!, waarin ze Manou Kersting assisteert.

Govert Deploige, die we kennen uit Familie, Spoed, Thuis en W817, bezorgt Lotte Pinoy heel wat kopzorgen in deze aflevering. Zijn personage Sander verwacht namelijk meer van zijn topless liefdesavontuur met seksuologe Els.

Diezelfde Els krijgt ondertussen cliënt Alexander De Boeck (een gastrol voor Frederik Lebeer) over de vloer. Judith(Ella Leyers) nodigt haar vriendin Delphine uit voor een bijzondere yogasessie. Valerie Vertenten – die ook al in Familie en Flikken meespeelde – kruipt in de huid van Delphine, Twiggy Bossuyt (Kristina uit Familie) zien we in sexy topje aan het werk als yoga-instructrice.

Aflevering 1 - maandag 4 november 2013
Besparingen van hogerhand treffen gezondheidscentrum De Korf, en seksuologe Els in het bijzonder. Psycholoog Frederik heeft ondertussen de handen vol met Kato Vandeveire, een onhandelbare kleuter. Judith keert vandaag terug van haar reis naar Curaçao. Collega Tim gaat haar afhalen van de luchthaven, maar komt er voor een onaangename verrassing te staan. Dokter Sara krijgt verschrikkelijk nieuws te horen.

Gastrollen: Leen De Veirman (Linda Vandeveire), Nikki Le Guen (Kato Vandeveire), Noah Menschaert (Senne Vandeveire), Daphne Paelinck (Laura Van Durme), Sergio Hasselbaink (John Palm), Kristoff Clerckx (Bram Heyntjens), Frank Dingenen (André Liekens), Bob De Moor (Ward Daelemans), Lander Depoortere (Seppe Robrechts), Marc Stroobants (Frank Siemens), e.a.

'Binnenstebuiten' met Ella Leyers, vanaf maandag 4 november 2013 elke werkdag om 18.20 uur op VTM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten