zondag 9 februari 2014

Ella Leyers reikt samen met pappa Jan MIA 2014 uit, Stromae grote winnaar MIA's


Ella Leyers reikt samen met pappa Jan MIA 2014 uit, Stromae grote winnaar MIA's


De stemming voor de MIA's is op 19 januari 2014 afgerond. Nog één categorie ligt open: voor de Hit Van Het Jaar kunnen de kijkers enkel stemmen tijdens de liveshow op zaterdag 8 februari 2014 op Eén, met o.a. Ella Leyers.

Het wordt kiezen voor één van deze vier hits van het voorbije jaar: Amalfi van Hooverphonic, We Can Only Live Today (puppy) van Netsky feat. Billie, I’m Your Sacrifice van Ozark Henry en Formidable van Stromae. De genomineerde hits zijn geselecteerd op basis van de verkoopcijfers in Vlaanderen en airplay op de Vlaamse radiostations, gebaseerd op de officiële gegevens van de Ultratop.

Stromae maakt dus kans om met acht MIA's naar huis te gaan.  Hij is één van de genomineerde artiesten die ook optreedt tijdens de liveshow. En het is ook uitkijken naar een verrassingsgast die het podium van de MIA's zal inpalmen.

Zoals het een echte awardshow betaamt, worden de MIA's overhandigd door een indrukwekkend gezelschap van bekende persoonlijkheden: onder andere Vlaams Minister van Media Ingrid Lieten, Bart Peeters, Herman Brusselmans,  vader en dochter Jan en Ella Leyers, Lize Feryn, Matteo Simoni, Nathalie Meskens,  Tanja Dexters, Tom Waes en Urbanus reiken persoonlijk de MIA’S uit aan de winnaars.

Stromae hot en grote winnaar bij uitreiking MIA's

Stromae was zaterdagavond de absolute prijzenkaper op de zevende editie van de MIA's, de Music Industry Awards van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT. De Brusselaar verzilverde eventjes zijn acht nominaties. Rocco Granata ontving een Lifetime Achievement Award voor de muziek van een halve eeuw carrière.

Ondanks stevige concurrentie van een resem andere genomineerden, werd Stromae dé triomfator in Vilvoorde. Zowel het publiek als de muzieksector koos massaal voor het Brusselse fenomeen.

In 2011 rijfde Stromae één MIA binnen, Alors on danse was Hit van het Jaar, nu won hij het pleit in de categorieën Dance, Solo Man, Pop, Album ('Racine Carrée'), Auteur/Componist, Artwork, Videoclip en Hit van het Jaar (Formidable). Nooit eerder kon een artiest in één editie zoveel MIA's vergaren. Singer-songwriter Milow was met vijf MIA's voor zijn prestaties in 2008 de vorige recordman.
Slongs Dievanongs

Naast de haast 'olympische grandslam' van Stromae vielen ook drie sterke vrouwelijke laureaten op. De sexy Antwerpse rapster Slongs Dievanongs verzilverde de nominatie in de publiekscategorie Doorbraak. Trixie Whitley haalde het in de categorie Solo Vrouw van Axelle Red, Coely en Natalia. Drumster Isolde Lasoen haalde het in de categorie Muzikant van Bert Dockx, Tom Van Stiphout en Roland van Campenhout.

Hooverphonic won in de categorie Groep van Balthazar, uitgereikt door Jan en Ella Leyers, Clouseau en Marble Sounds. Clouseau haalde het wel in de categorie Nederlandstalig van Flip Kowlier, Jonas Winterland en Meuris. Schlagerkoning Christoff ging aan de haal met de award voor Vlaams Populair.

Daan, genomineerd in vijf categorieën, haalde het in de publiekscategorie Alternative. Als beste Live Act moest hij zijn meerdere erkennen in Balthazar.
Prins Laurent

Als speciale gast overhandigde prins Laurent de award voor het beste album, of beeldje nummer zeven voor Stromae.

Jan Leyers opa van Leon, Ella Leyers meter

Dorien (29), de oudste dochter van Jan Leyers, is bevallen van een zoontje. Leon is het eerste kleinkind voor de Soulsister-zanger. Tegen de Sterren op actrice en zus Ella Leyers mag zich de trotse meter van het jongetje noemen.

Dorien Leyers presenteerde samen met haar zus Ella Leyers het Eén-programma Eurosong 2006, aan de zijde van Bart Peeters. Nu is de kersverse mama eventplanner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten